Yoga in de ochtend

Datum

yoga in de ochtend

Je kent dat gevoel vast wel: de wekker gaat (zo laat mogelijk) en dan MOET je eruit. Je hoofd gaat ‘aan’, de trein begint te rijden, de agenda van deze dag ‘staat’ en als je niet alleen bent wordt er al direct een appèl op je gedaan. Je hebt jezelf nog maar amper af kunnen vragen of je lekker geslapen hebt en met welk gevoel je op bent gestaan.

Maar dat kan ook anders! Ik zet tegenwoordig mijn wekker een kwartier eerder, als het tevens nog lekker stil is in mijn huis. Ik rol direct vanuit mijn bed op mijn yogamat en kan eerlijk gezegd niet beter starten. Na de sessie voel ik me rustig in mijn hoofd en zit ik heerlijk in mijn lijf. Door de yoga voel ik me helemaal klaar om de dag tegemoet te gaan, én ben ik tevens beschikbaar voor anderen. 

Elke dag lekker opstaan, met oefeningen die precies het juiste effect hebben voor mij. Dit kwartiertje ochtendyoga, gecombineerd met vijf minuten meditatie, is alles wat ik nodig hebt om helemaal fris mijn dag in te gaan. Een kleine investering van tijd, met een groot rendement. Dat klinkt toch geweldig? Ik ben ‘om’ en kan het je oprecht aanbevelen.

Hoe weet je nu wat je wilt oefenen elke ochtend? Mijn ochtendseries heb ik bij Lieneke Yoga Academy leren schrijven; daarin heb ik precies die houdingen gekozen die fijn en goed zijn voor mijn lichaam, in een goed afgestemde volgorde, passend bij mijn proces. Dit is echt een yoga serie ‘op maat’ geworden, wat mijns inziens de kwaliteit vergroot. Het voelt als goede voeding voor mijn hoofd en voor mijn lijf, net als Pokon voor mijn planten. De ruimte in mijn bovenlijf neemt toe door (o.a.) een goede twisting en de energie begint te stromen. Hoe fijn wil je het hebben?

De ervaring leert dat ik ongeveer een half jaar met een ochtendserie zoet ben, waarna ik toe ben aan nieuwe aanpassingen en daardoor weer wat meer verdieping krijg. Consequent dezelfde oefeningen doen, dat geeft wat mij betreft de meeste vooruitgang! Een ander voordeel hiervan is dat, omdat ik trouw iedere dag dezelfde oefeningen doe, de serie helemaal in mijn hoofd zit en ik er dus ook niet meer over na hoef te denken. 

Nu ben ik op het punt dat ik zelf persoonlijke series maak voor anderen, terwijl ik ze ook coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, en motivatie. Tegelijkertijd loopt mijn persoonlijke proces ook door. Door Lieneke in te mogen zetten als mentor en klankbord, groei ik steeds meer, lijkt het oefenen als vanzelf te gaan en is het super goed vol te houden. 

Heb jij ook interesse in een eigen yogaserie voor in de ochtend (of avond, dat maakt natuurlijk niet uit)? Ik denk graag met je mee. Met steun van een coach, een objectieve buitenstaander die door een andere bril meekijkt, leer je steeds meer zelf én over jezelf. Bij een coach bij wie je een klik voelt ga je groeien in zelfvertrouwen, kennis en bewustwording. Waar je dit al niet had krijg je een betere connectie met je eigen lijf en kun je steeds meer zelf hierop gaan varen.

Zelfstandig thuis yoga oefenen is heel laagdrempelig – een yogamat is het enige wat je nodig hebt – en voor een samenwerking met een online coach hoef je de deur niet meer uit. Echt een ideale combinatie. Heb jij ook een bepaald ochtendritueel, met of zonder yoga (coaching), wat zo goed werkt? Zowel in het hier en nu als voor de langere termijn?

Ik ben heel benieuwd met welk ochtendritueel jij op staat en misschien wil je dit wel delen?

 

Dankjewel voor het lezen van mijn blog, ik kijk uit naar je reactie.

Graag tot ziens,

Bij Noortje

2 reacties op “Yoga in de ochtend”

  1. Dit zou ik ook best willen proberen. Kijken of ik op deze manier de ochtend stress,
    van 3kids op tijd naar school krijgen, beter aan kan.
    😊

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
blogs

Geluk vind je niet in morgen
en niet op een later moment

Geluk vind je in blij zijn met
wat je hebt en wie je bent

Geluk vind je niet in groter
niet in duurder, niet in meer

Geluk vind je in kunnen genieten
en daar vind je het keer op keer

Ontvang de blogs in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Scroll naar top