(Ont)haasten

Datum

blog onthaasten met yoga

“Opzij opzij opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, wij hebben ongelofelijke haast…”

Wie kent dit liedje van Herman van Veen nou niet?

Altijd maar de tijd die ons achtervolgt. Of laten wij ons achtervolgen door de tijd? Pas hoorde ik een collega zeggen: ‘Ik kom tijd tekort.’ Is dit zo, of willen we tegenwoordig misschien wel teveel op een dag/in ons leven? En vinden we het doorgaans lastig om keuzes te maken? Ik wil zeker niet zeggen dat vroeger alles beter was, maar een stukje overzichtelijker (meer kaders, minder keuzes), was het doorgaans denk ik wel. Vroeger, toen we de dokter nog met u aanspraken en we op zondag niets deden. Dat laatste doe ik doorgaans trouwens nog steeds. Op zondag gaan alle persoonlijke stekkers aan de oplader. 

Hoe vaak ik in coronatijd mensen om me heen niet hoorde zeggen: ‘Het is zo fijn, die rust, het doet me echt goed.’ Er was gewoon een globale pandemie voor nodig om dit te kunnen ervaren! Dit geeft mij heel sterk het gevoel dat we het moeilijk vinden om vanuit onszelf keuzes te maken. Een grens stellen, door bijvoorbeeld even niet naar dat ene feestje te gaan of om een verjaardag minder te bezoeken, dat mogen we veel vaker doen. 

Op het moment gaan we weer terug richting het ‘normale’ leven. Het sociale leven begint weer, en er is voor velen weer uitzicht op een echte zomervakantie. Sommigen houden niet van vakantie en vinden koffers pakken misschien wel stressvol, maar velen van ons denk ik ook niet en gaan er toch even lekker op uit. Het is een heerlijke tijd van even niets moeten, geen tijd op onze hielen, quality time met geliefden en vooral even onthaasten en leuke dingen doen. En dit alles in een fijne omgeving en hopelijk met een fijn zonnetje boven ons hoofd.

Onthaasten, ook wel eens ‘slow life’ genoemd, is het bewust kiezen voor ontspanning. De ‘slow life’ voor mij is vakantie vieren met mijn man en kinderen. Gezellig samen zijn, even geen agenda, maar lekker yoga oefenen, haken, een goede Scandinavische thriller lezen en – niet te vergeten – mijn persoonlijke yogabalans opmaken. Waar sta ik binnen mijn eigen yogabeoefening en waar wil ik naar toe? Hoe blijf ik, ook na mijn vakantie, in balans om straks weer helemaal opgeladen als Yoga Motivatie Coach aan het werk te kunnen gaan? De vakantie is voor mij een goed moment om weer te leren balans te houden tussen inspanning en ontspanning. 

Hoe fijn die vakantie ook gaat zijn, uiteindelijk kan ik niet wachten tot 1 september, de officiële start van mijn eigen onderneming! Na een periode van intensief werken, bouwen en het startklaar maken van de yoga pakketten gaat het dan eindelijk gebeuren. Samen met Lieneke heb ik alle voorbereidingen getroffen, zijn alle pakketten getest en daarmee klaar voor de start. Een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Best spannend, maar vooral ook onwijs leuk om dit nieuwe proces, waarvan ik niet weet hoe dit zal gaan lopen, over me heen te laten komen.

Maar eerst heerlijk genieten van mijn 3 weken ‘slow life’ met als persoonlijke investering mijn nieuwe yoga reismat 🙂

Ga jij binnenkort ook even heerlijk onthaasten? En hoe ziet dit voor jou eruit? Misschien mogen wij een klein inkijkje krijgen in wat ‘slow life’ voor jou betekent en hoe dit er voor jou uitziet?

Ben je nieuwsgierig geworden naar 1 van onze pakketten en zou je hiermee na je vakantie wat langer in je ‘onthaast’ modus willen blijven? Neem dan vrijblijvend contact op met mij. 

Ik wens je in ieder geval hele fijne zomerweken en hoop je ook na mijn vakantie op mijn website terug te mogen zien!

 

Dankjewel voor het lezen van mijn blog, ik kijk uit naar je reactie.

Graag tot ziens,

Bij Noortje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
blogs

Geluk vind je niet in morgen
en niet op een later moment

Geluk vind je in blij zijn met
wat je hebt en wie je bent

Geluk vind je niet in groter
niet in duurder, niet in meer

Geluk vind je in kunnen genieten
en daar vind je het keer op keer

Ontvang de blogs in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Scroll naar top