De taak van een coach

Datum

taak van een coach

We nemen tegenwoordig nogal makkelijk en snel het woord coach of coaching in de mond, maar waar komt deze term eigenlijk vandaan? Laten we beginnen met een klein stukje geschiedenis.

De term komt uit het Frans (coche). Coach is het Franse en later (rond 1500) Engelse woord voor een wagen om mensen te transporteren van de ene naar de andere plaats. Het besturen van een koets werd coaching genoemd. De bron van het werkwoord ‘to coach’ is het vervoeren van een gewaardeerd, of waardevol persoon van waar hij was naar waar hij wil zijn. Rond 1840 wordt het woord coach in een andere betekenis gebruikt bij de universiteit van Oxford, om een privéleraar aan te duiden die studenten voorbereidt op een tentamen. In 1889 wordt de term opgepakt in de sportwereld als aanduider voor de begeleider van een roeiteam. In de jaren ‘80 van de 20e eeuw wordt het woord coaching voor het eerst geïntroduceerd in de zakenwereld. Vanaf 1988 is coaching helemaal ‘ingeburgerd’ in onze taal, zoals wij het begrip vandaag de dag kennen: Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige een-op-een-relatie.
Bron: wikipedia.nl/coaching 

Zelf word ik geraakt door de zin: ‘De bron van het werkwoord ‘to coach’ is het vervoeren van een gewaardeerd, of waardevol persoon van waar hij was naar waar hij wil zijn’.

Maar waarom raakt deze zin mij zo? Ik denk omdat ik mijn werk als coach oprecht en met alle aandacht doe, met respect voor wie de ander is, zonder oordeel en met de intentie om de ander er ‘sterker’ uit te laten komen. Ieder persoon en iedere situatie is uniek en ik vind het telkens weer bijzonder om daarbij aan te mogen sluiten. Ik besef me echter ook dat de coachee zich kwetsbaar opstelt naar mij toe en ik daarmee dichtbij mag komen. De coachee wordt hiermee ‘gezien’ en ik zie hem of haar daarom ook echt als een belangrijk persoon die ik tijdelijk mag begeleiden op zijn persoonlijke pad. Ik blijf het dan ook altijd heel bijzonder vinden om deze processen samen met de coachee te mogen doorlopen. 

In het coachingstraject is de coach degene die het leerproces begeleidt en monitort en de coachee wordt ‘gecoacht’. De coachee bepaalt het doel. De coach stelt vragen, geeft adviezen en voegt waar nodig kennis toe. De coachee blijft zelf verantwoordelijk voor zijn of haar beslissingen. Wederzijds vertrouwen is het vertrekpunt waar de coachee de coach op uitzoekt, terwijl deze natuurlijk altijd zelf regie houdt over het eigen proces en bepaalt in welke mate hij of zij zich kwetsbaar opstelt. Bewustwording en persoonlijke groei staan centraal. Coaching is de meest persoonlijke manier van leren. Persoonlijker kan het niet.

Een coach helpt de doelen van de coachee te bereiken door:

–          Deze SMART te formuleren. SMART staat voor: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Reëel en Tijdgebonden;
–          Goed te luisteren en samen te vatten wat de coach zojuist heeft waargenomen;
–          Terug te koppelen wat het vertelde verhaal met de coach doet. Dit wordt ‘spiegelen’  genoemd;
–          Te inspireren, waardoor je energie krijgt om aan de gang te gaan;
–          Te motiveren, waardoor je ook de minder leuke klusjes gaat oppakken;
–          Je mindset aan te scherpen door het uit de weg ruimen van belemmerende overtuigingen.
–          Je bewustzijn te vergroten waardoor je beter begrijpt waarom de dingen ‘zijn zoals ze zijn’ of ‘gaan zoals ze gaan’;
Bron: coacing.nl/wat-is-coaching

Het uiteindelijk doel van dit alles is om het authentieke gedrag en gevoel voor eigenwaarde duurzaam positief te beïnvloeden.

Zelf bezoek ik regelmatig een vaste coach. Ik ben van mening dat je eerst heel goed zelf moet weten wie je bent en waar je staat voordat je een ander kunt begeleiden. Als ik een coach bezoek vraag ik nooit welke diploma’s hij of zij behaald heeft, waar hij of zij deze diploma’s gehaald heeft of met welke cijfers de coach is afgestudeerd. Dit laat ik allemaal los. Ik volg mijn gevoel en ik kijk of de coach mijn vraag kan beantwoorden. Voel ik een klik? Dan weet ik dat ik goed zit, wat voor mij het meest belangrijke uitgangspunt is. Daarnaast is ook het prijskaartje van belang natuurlijk. Wat vraagt een coach en wat heb je ervoor over. Doe vooral wat voor jou belangrijk is en waar jij een goed gevoel over hebt.

Wanneer je eenmaal jouw coach gevonden hebt, laat het proces dan zichzelf ontvouwen. Zelf vind ik het heel prettig om een sessie helemaal open in te stappen en te zien wat er op mijn pad komt. Ongepland kom ik dan vaak tot mooie inzichten. Uiteindelijk doe je het samen en levert het je altijd iets op, ook als het voor je gevoel juist misschien wel niet liep zoals je had gewild. Vraag jezelf dan af, samen met de coach, waar dit gevoel vandaan komt en wat je daarin nodig hebt. 

Tijdens een van de supervisie lessen (supervisie is een individueel leerproces, onder begeleiding, waarin je reflecteert op je eigen ervaringen) in mijn studietijd zei mijn supervisor: ‘Supervisie is het mooiste cadeautje wat er is’. Jaren later kan ik zeggen dat ik deze mening deel en dat dit natuurlijk ook voor de coaching geldt. Het vergroot je bewustwording waardoor je aansluitend keuzes maakt die voor jou het best passend zijn en waarmee jij je kwaliteit van leven kunt vergroten. Een traject met een, voor jou, goede coach is een persoonlijke investering die mijns inziens goud waard is.

Wat betekent coaching voor jou? Is coaching voor jou, na het lezen van mijn blog, in een ander daglicht komen te staan?

 

Dankjewel voor het lezen van mijn blog, ik kijk uit naar je reactie.

Graag tot ziens,

Bij Noortje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
blogs

Geluk vind je niet in morgen
en niet op een later moment

Geluk vind je in blij zijn met
wat je hebt en wie je bent

Geluk vind je niet in groter
niet in duurder, niet in meer

Geluk vind je in kunnen genieten
en daar vind je het keer op keer

Ontvang de blogs in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Scroll naar top