De kracht van yoga en het zelfherstellend vermogen van je lijf

Datum

Twee maanden geleden schoot het in mijn onderrug. Ik baalde ontzettend want dat betekende dat ik, los van ale pijn, even mijn gehele yogaplan los moest laten. Iets waar ik juist zo lekker in zat. Ik heb toen een nieuwe yogaserie gemaakt speciaal voor mijn onderrug en deze deed ik in lange en korte varianten 1 of 2 keer per dag. Ik stond er mee op en ik ging ermee naar bed. Dit leek te helpen, maar toch kwam de pijn telkens als ik gewandeld had in alle heftigheid terug.Lopen leek de oorzaak, maar anderzijds ook vreemd – want lopen is toch heel onschuldig?

Verschillende mensen dachten met mij mee: de huisarts, een vriendin en Lieneke. Zelf had ik ondertussen ook nog research gedaan op internet en daar kwam ik al snel tot de conclusie dat de aangedragen oefeningen, op websites gericht op deze problematiek, in werking overeen kwamen met mijn yogahoudingen. Ik voelde dat er iets moest veranderen. Ik wil goed voor mezelf zorgen, maar omdat ik de oorzaak maar niet kreeg gevonden lukte dat voor mijn gevoel niet goed. Ik vond het heel frustrerend dat ik wist dat ik ergens iets niet goed deed, maar dat ik er maar niet achter kon komen wat dat dan was. In een gesprek met Lieneke kwam er eindelijk een mogelijke oorzaak omhoog. Toen ik haar vertelde dat ik een steunzooltje had, ging bij haar een belletje rinkelen. Zij vertelde mij dat deze waarschijnlijk helemaal niet meer nodig zou zijn – en dat zelfs dit de oorzaak van mijn pijn zou kunnen zijn! Hoe dat kan? Omdat ik de afgelopen 1,5 jaar heel intensief yoga beoefend heb, in series op maat, waarbij ik ook actief aan mijn heupgebied gewerkt heb. 

Ik ben direct mijn zooltje weg gaan laten en binnen een week waren mijn klachten al bijna over. Voor de zekerheid ben ik toch nog even voor een check naar de podotherapeut gegaan en zij heeft mij opnieuw gemeten. En wat bleek? Een jaar geleden had ik nog een verschil van 5mm in beenlengte en nu nog maar 2mm. Mijn heupen hebben zich door de yoga 3mm gecorrigeerd! Hoe mooi?! De zooltjes die eerder pijn wegnamen, waren nu de oorzaak van mijn pijn en ik heb ze dan ook ter plekke in de prullenbak gedaan! Gewoon omdat het kan. Het geeft mij een fantastisch, maar ook krachtig gevoel dat je zelf zoveel positieve invloed uit kunt oefenen op je eigen lijf zonder daar altijd direct hulp(middelen) van anderen bij nodig te hebben. Ook de podotherapeut was verbaasd en positief verrast met deze verandering. Nu ga ik door voor de laatste 2mm. 

Zit jij ook in een soortgelijke situatie of heb jij een andere reden om graag met yoga te starten of om jouw beoefening aan te passen? Het enige wat je hoeft te doen is consequent iedere dag de juiste yogaserie(s) oefenen en daar help ik je graag bij.

 

Dankjewel voor het lezen van mijn blog, ik kijk uit naar je reactie.

Graag tot ziens,

Bij Noortje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
blogs

Geluk vind je niet in morgen
en niet op een later moment

Geluk vind je in blij zijn met
wat je hebt en wie je bent

Geluk vind je niet in groter
niet in duurder, niet in meer

Geluk vind je in kunnen genieten
en daar vind je het keer op keer

Ontvang de blogs in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Scroll naar top